Matěj Drtina |

Fantastický domácí turnaj 4. tříd: Pohár míří do Liberce, Hvězda bere bronz!

Letošní klání O Putovní pohár Prahy 6 máme úspěšně za sebou! Vítězem se stal Liberec, domácí Hvězda skončila na výborné bronzové pozici. Na ledě byly k vidění perfektní hokejové výkony, turnaj doprovázela skvělá organizace i atmosféra.

V sobotu nejprve přítomní diváci viděli souboje týmů v rámci čtyřčlenných skupin. Skupinu A vyhrála domácí Hvězda se stoprocentní bilancí a celkovým dominantním skóre 16:2. Na druhém postupujícím místě áčkové skupiny se umístil PSG Zlín, jenž v rozhodující bitvě o postup do semifinále přetlačil HC Litvínov v poměru 2:1. Na chvostu skupiny skončilo italské Bolzano. Vítězem skupiny B se stal díky lepšímu skóre vůči Třinci Liberec, neboť tyto týmy spolu sehrály remízu 1:1 a zároveň si poradily jak s Kometou Brno, tak s Karlovými Vary.

V neděli turnaj gradoval zápasy o umístění. V prvním semifinále na sebe narazila domácí Hvězda a třinečtí Oceláři. K vidění byl pěkný vyrovnaný duel, brankáři předváděli skvělé zákroky a nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější Třinec, který se tak radoval z výhry 3:2 po s.n. a postupu do finále. Tam postoupili i Bílí Tygři, kteří si poradili v druhém semifinále 5:1 se Zlínem. O bronzovou medaili se tedy odpoledne utkali čtvrťáci Hvězdy a Zlína, kteří tak na sebe narazili již podruhé během dvou dnů. Hráči obou týmů byli již po čtyřech odehraných zápasech lehce unavení, ale to jim nebránilo v podání parádních a obětavých výkonů. Po závěrečné siréně se i tentokrát radovala Hvězda, jež porazila „Ševce“ 5:2 a dosáhla tak na kýženou medaili. Sestřih z tohoto zápasu naleznete níže pod článkem.

V posledním utkání – souboji o zlato - soupeřili čtvrťáci Liberce a Třince. Hrál se fantastický hokej se šancemi na obou stranách, hned osm sekund po úvodním vhazování vstřelili Bílí Tygři první branku utkání. Na tribunách podporovalo hráče na 150 diváků, rodičů, hráčů a dalších, kteří vytvářeli účastníkům turnaje po celou dobu skvělou atmosféru. Slezané se ve finále nevzdávali, na obdržené branky dokázali gólově odpovídat, ve druhé třetině dokonce vyrovnali na 4:4. To ovšem na nápor Liberce nestačilo, neboť Severočeši v závěrečném dějství ještě přidali další čtyři branky a nakonec mohli slavit celkový triumf v tomto prestižním turnaji po výhře 8:6 nad Třincem (krátké video z finále najdete níže).

Při závěrečném slavnostním ceremoniálu obdržely týmy na stupních vítězů medaile a Liberec pozvedl nad hlavu mohutný Putovní pohár Prahy 6. Všechna mužstva se dočkala pohárů, dortů, diplomů, věcných cen a především parádních zážitků i hokejových zkušeností nasbíraných během tohoto fantastického turnaje, který si všichni zúčastnění dozajista užili a budou na něj ještě nějaký čas vzpomínat!

Co říká na výkony svých svěřenců i organizaci Filip Sýkora, hlavní trenér hvězďácké 4. třídy?

Turnaj to byl úžasný. Z hlediska organizace patří nesmírný díky všem rodičům, kteří se na ní podíleli. Vše se odehrálo bez nejmenší chybičky a zúčastněné týmy si organizaci, atmosféru i vše okolo moc pochvalovaly. Z hlediska výsledku se nám jen nepovedlo semifinále s Třincem, když jsme prohráli až na nájezdy. Kluci podali úžasné výkony a třetí místo v takové konkurenci je krásné."

A jak hodnotí právě skončený turnaj manažer Hvězdy Michael Grim?

Turnaj měl vysokou sportovní úroveň. Naše pozvání přijaly žákovské týmy z extraligových měst v Čechách i na Moravě a též italský tým z Bolzana. V jednotlivých týmech se pak představili i potomci výborných hráčů současnosti, jako například malý Radivojevič a Bartovič z Liberce nebo Pech z Karlových Varů. Po každém zápase byli vyhodnoceni nejlepší hráči utkání z každého týmu a ceny jim předávaly hokejové osobnosti od Milana Hniličky, přes Davida Kočího a Jiřího Drtiny, až po Jiřího Vebera a Josefa Beránka. Všechna utkání měla též skvělou diváckou kulisu. K bezproblémovému průběhu přispěla i bezchybná organizace z řad rodičů. Turnaj tedy mohu hodnotit opravdu jen kladně, a to i s ohledem na umístění našeho týmu. :-) "


Sestavy medailistů:

HC Bílí Tygři Liberec: Košek Vojtěch, Kanca Ondřej – Bartovič Adrien, Bělohorský Šimon, Ehrenberger Lukáš, Havlíček Karel, Kanca Michal, Kolátor Jiří, Macháček Karel, Maxin Imrich, Radivojevič Luka, Richtárik Lukáš, Rozsíval David, Stromský Vít, Suska Filip, Šťástka Marek, Štrincl Jan, Wagner Dominik,

HC Oceláři Třinec: Javorek Matěj, Wrzecionko Vojtěch – Barna Danny, Byrtus Adam, Byrtus Ondřej, Byrtus Radim Dominick, Dravecký Vladimír, Dzik Tomáš, Grečmal Tomáš, Heczko Marek, Hladonik Vít, Hrabec Matěj, Jantoš Tomáš, Kaleta Vojtěch, Krišica Andrej, Rybnikár Michal, Švančara Robin

HC Hvězda Praha: Houdek Štěpán, Zháňal Timothy – Černý Thomas, Doležel Matěj, Holas Dominik, Houdek Filip, Imlauf Jonáš, Ivanenko Ernest, Jurenka David, Kločurek Daniel, Kratochvíl Gavyn, Krytinář René, Kulich Jakub, Paul Joshua, Philipp Petr, Pořízek Adam, Starikov Yurij, Štefík Marek, Zidahnal Stephan

Konečné pořadí:

1. HC Bílí Tygři Liberec
2. HC Oceláři Třinec
3. HC Hvězda Praha
4. HC PSG Zlín
5. HC Kometa Brno
6. HC Litvínov
7. HC Energie Karlovy Vary
8. Hockey Academy Bolzano

Výsledky všech zápasů naleznete ZDE.