Matěj Drtina |

Druhý letošní hvězďácký Pojď hrát hokej je za námi!

Nedělní odpoledne 29. ledna patřilo na ZS Hvězda náborové akci Pojď hrát hokej. HC Hvězda byla posledním pražským klubem v harmonogramu Týdne hokeje a nakonec k nám zavítalo 50 dětí za účelem seznámit se s ledním hokejem, zkusit si bruslení i jiné hokejové dovednosti a zažít trochu zábavy.

Ze statistiky vyplněných formulářů vyplývá, že z úctyhodného počtu 50 dětí, které zavítaly během této akce na náš stadion, bylo 41 chlapců (ročníky 1x 2014, 6x 2013, 11x 2012, 12x 2011, 6x 2010, 3x 2009 a 2x 2008) a 9 dívek (1x 2013, 2x 2011, 3x 2010, 1x 2009, 1x 2007 a 1x 2005). Z čísel tedy mj. vidíme, že nejmladšímu zúčastněnému byly tři roky (chlapec ročníku 2013) a největší počet návštěvníků tvořily děti narozené v letech 2012 a 2011.

První děti přicházely se svými rodiči na náš vokovický zimní stadion již téměř s hodinovým předstihem. Po obdržení dresu národního mužstva a dalších maličkostí, které jim hned zpočátku udělaly radost, se navíc stihly seznámit se všemi potřebnými informacemi ohledně ledního hokeje i našeho klubu. Program na ledě začal v 15:15 a plynulý průběh na něm zajišťovalo 8 trenérů (včetně zastoupení z dívčího hokeje). Kluziště bylo rozděleno do čtyř částí. V první z nich se konal ukázkový zápas minihokeje, který sehráli hvězďáci z přípravky a 1. třídy. V prostředních dvou částech se trenéři věnovali nově příchozím dětem, které byly rozděleny do skupin na úplné začátečníky - tzv. hrazdičkáře, a mírně pokročilé, tedy samostatně bruslící. Děti po zážitku z prvních kroků na ledě zlepšily své základy bruslení, zahrály si hry a některé se na závěr dokonce zapojily do zápasu v minihokeji. V poslední části kluziště se pak konal ukázkový trénink hráčů přípravky a 1. třídy.

U informačního stolku ve vestibulu naší hokejové haly každého nově příchozího malého uchazeče přivítal náš klubový koordinátor náboru a dlouholetý extraligový hráč Josef Zajíc. Celkem se dětem a jejich rodičům mimo led věnovalo 6 pomocných pracovníků, včetně šéftrenéra klub Karla Najmana a manažera klubu Michaela Grima, kteří rodičům prezentovali strukturu a filozofii klubu a též odpovídali na veškeré dotazy z řad rodičů.

Věříme, že náborová akce na našem zimním stadionu zaujala a byla přínosem jak pro rodiče, tak především pro děti, které k nám zavítaly i podruhé v sezóně v rámci této náborové akce v opravdu hojném počtu. Dalším krokem našeho klubu bude kontaktování rodičů, jejich pozvání na klubový trénink a do Síně slávy, kde nejen děti, ale i rodiče seznámíme s historií ledního hokeje, včetně HC Hvězda Praha.