Tomáš Vrábel |

Reprezentantka Patočková: Chtěla bych na mistrovství světa i olympiádu

Hvězda má svého zástupce v reprezentačních výběrech. Respektive zástupkyni. V nominaci národního týmu žen je Barbora Patočková, jež působí ve zdejším starším dorostu. „Za pozvánku jsem ráda, ale nervózní nejsem,“ přiznala s úsměvem 18letá hráčka.

Bára Patočková dostala do schránky dvě pozvánky od národního týmu. Tou první je kemp ve Velkých Popovicích, který začal v úterý, a druhou turnaj čtyř zemi v polovině prosince v Ostravě. „Ten kemp je hlavně pro mladší hráčky,“ popsala.

Ostravský turnaj však bude skvělou zkušeností. „Chybí holky z Ameriky, nyní jsou v nominaci pouze ty z Česka nebo zbytku Evropy. Důležitější pro mě je, abych se dostala na mistrovství světa a olympiádu. Tam bych si hrozně chtěla zahrát. A v Ostravě bude skvělá příležitost, abych si o to místo řekla,“ pravila Barbora Patočková.

Na Hvězdě hraje dva roky, moc se jí tu líbí. „Vždycky jsem měla štěstí na trenéry i na kolektiv.“ Sezonu kalí jen to, že se jí se starším dorostem nepovedlo postoupit do další fáze soutěže. „Chtěli jsme být nejlepší trojce, abychom zabojovali o postup do extraligy, ale to se nám nepovedlo. Škoda.“


(zdroj foto www.stredocech.net)