Matěj Drtina |

Devátý Týden hokeje je úspěšně za námi

V teplém letním nedělním a tudíž nepříliš hokejovém počasí dorazilo na náborovou akci Pojď hrát hokej na Hvězdu 12 účastníků. Akce se i přes ne úplně vhodný termín z kraje sezóny povedla a přítomné děti si hokejové odpoledne na Hvězdě užily.

První děti přicházely se svými rodiči na náš vokovický zimní stadion s více než půlhodinovým předstihem. Po obdržení národního dresu a dalších maličkostí, které jim hned zpočátku udělaly radost, se navíc stihly seznámit se všemi potřebnými informacemi ohledně ledního hokeje i našeho klubu. 

Program devátého Týdne hokeje na ledě začal v 15:00 a plynulý průběh na něm zajišťovalo 10 trenérů (včetně zastoupení z krasobruslení). Kluziště bylo rozděleno na dvě části. V jedné se konal ukázkový zápas minihokeje, který sehráli hvězďáci z 1. třídy. Na druhé polovině se trenéři věnovali nově příchozím dětem. Těch na náš stadion za účelem seznámit se s ledním hokejem, zkusit si bruslení i jiné hokejové dovednosti a zažít trochu zábavy zavítalo 12, přičemž největší zastoupení měl ročník 2017. Většina nově příchozích dětí patřila do skupiny začátečníků, tedy tzv. hrazdičkářů, některé už naopak zvládaly bruslit samostatně bez pomoci trenérů. 

Věříme, že tato náborová akce byla přínosem jak pro rodiče, tak především pro příchozí děti. Těšíme se brzy na Hvězdě opět na viděnou!