Matěj Drtina |

2 zlata ve 2 dnech pro 4. třídu!

Náročný program čekal 4. třídu o prvním zářijovém víkendu. Hráči ho však zvládli skvěle. V rozmezí 24 hodin vybojovali po kvalitních výkonech hned dvě turnajová prvenství a potvrdili tak vydařený vstup do sezóny.

Sezónu zahájili čtvrťáci 13. srpna čtyřdenním soustředěním na Hvězdě. „V srpnu nás chodilo málo, furt dojížděly prázdniny, hráči byli na dovolených, takže jsme začínali se 12 lidma,“ přibližuje start sezóny hlavní trenér 4. třídy Jan Mikš. První prověrka čekala čtvrťáky nedlouho poté - 22. srpna - kdy se konal turnaj na domácím ledě za účasti Berouna, Slaného a dvou týmů Hvězdy. Výsledek? Hvězda (žlutá) na zlaté pozici, Hvězda (červená) na stříbrné příčce.

Program ročníku 2011 na úvodu sezóny vyvrcholil o prvním zářijovém víkendu. Pátek - turnaj Malé ligy v Plzni; sobota - turnaj v Chrudimi plus svazový turnaj v Říčanech plus; neděle - turnaj v Čáslavi. „Jsem rád, že jsem mohl zapojit všech 24 hráčů a 5 gólmanů. Tahle třída je počtově dobrá, takže hlavní úkol je, aby všichni hráli co nejvíce to jde. Snažíme se hodně domlouvat přáteláky i turnaje, zapojovat hráče a zatím se nám to daří,“ komentoval nabitý program Jan Mikš.

A jak se dařilo jeho svěřencům na turnajích? Skvěle! Čtvrťáci ovládli páteční Plzeň, sobotní Chrudim i nedělní Čáslav! „V Chrudimi hrály 2 týmy, v každém bylo 6 hráčů, ale kluci to ubruslili skvěle. Získali dohromady 23 z 24 možných bodů a na obou stranách předváděli pěkný hokej, takže z toho jsem měl velkou radost,“ hodnotí trenér. 

„V Čáslavi o den později nás čekali trochu těžší soupeři. Semifinále proti Uherskému Hradišti i finále proti Slanému rozhodovaly až nájezdy. Bylo to hodně o nervy, ale pokaždé jsme je dokázali vyhrát a ve výsledku se podruhé radovali ze zlata. Ve finále navíc hráči dohnali ztrátu z 0:3 na 3:3, což se cení. Vyzdvihnout musím výkony obou brankářů - Stelly Gabrielové a Honzy Knudsena - kteří, i vzhledem k vyhraným nájezdům, odchytali skvělý turnaj,“ chválí Jan Mikš.

A jaké má výhledy do sezóny? „Týden co týden se snažíme posouvat dál. Zavedli jsme nový tréninkový režim, kdy se pondělky soustředíme na obratnost a bruslení, úterky na přihrávky a vedení kotouče, čtvrtky na střelbu a pátky na individuální dovednosti. Od konce října pak začneme zkoušet hru na celé hřiště - máme rok na to, aby naše hra na velké nějak vypadala.“