Matěj Drtina |

Dvojrozhovor s oporami týmu juniorů Adamem Slavatou a Markem Ladmanem

Pocity po prvních trénincích v nové sezóně - hodnocení sezóny loňské i vyhlídky do té nadcházející - vzpomínky na žákovská léta. O tom všem jsme se bavili s odchovanci a ofenzivními tahouny juniorů Adamem Slavatou a Markem Ladmanem (oba ročník 2001).

Jak se cítíte po prvních trénincích na ledě?

Adam Slavata: Celkem dobře, protože o letním volnu jsem chodil dvakrát týdně na led do Letňan. Takže hokejovou formu jsem neztratil. 

Marek Ladman: Po měsíci bez ledu to samozřejmě není úplně ideální, ale doufám, že se do toho rychle dostanu. Nejlépe do pátku, kdy hrajeme s Poděbrady.

Jak jste si užili letní volno od hokeje?

AS: Jak už jsem zmínil v předešlé odpovědi, sportovně. Volna bylo kvůli předčasně ukončené sezóně dost.

ML: Volno od hokeje přišlo de facto už v březnu, kdy byla sezóna bohužel předčasně ukončena. Bylo to na mě až moc dlouhé volno, ale užil jsem si ho. Teď je však nejdůležitější, abychom se dobře připravili na letošní sezónu. 

Jak vidíte sílu letošního mužstva juniorů?

AS: Z předešlé sezóny předpokládám, že síla našeho mužstva bude dobrá. Otázkou však zůstávají mladší kluci, kteří přišli z dorostu. Uvidíme, jak se přizpůsobí juniorskému hokeji. 

ML: Je to rébus, protože kluky, co přišli z dorostu moc neznám a přece jen je v juniorce jiný hokej, než byli v dorostu zvyklí. Věřím ale, že se rychle přizpůsobí. Doufám, že si tým dobře sedne a vybojujeme letos postup, když nám minulou sezónu ukončili dřív.

Co říkáte na systém letošní sezóny Ligy juniorů?

AS: Jediná pozitivní věc na tomto novém a velice prapodivném systému je, že ve skupině máme některé nové a kvalitní týmy, se kterými bude radost hrát. 

ML: Tento systém je velice zvláštní. Uvidíme v průběhu sezóny, jestli je lepší než ten minulý nebo ne. 

Jak hodnotíte loňskou sezónu z týmového hlediska?

AS: Loňská sezóna byla podle mě jedna z nejlepších. V kabině klapalo vše jak mělo a byla velká zábava jak na ledě, tak i mimo něj. 

ML: Loňská sezóna byla super. Kolektiv byl skvělej a na ledě nám to šlo. Určitě bychom nakonec postoupili.

Jak se vám osobně loni hrálo?

AS: Osobně se mi hrálo dobře, a to hlavně díky skvělé lajně, která nám sedla. Bylo to vidět i na statistikách, kdy jsme já, Marek Ladman a Petr Klepáček obsadili první příčky v týmovém kanadském bodování. 

ML: Hrálo se mi dobře. Byl jsem v super lajně, kde jsme si sedli. Jen mě mrzí, že jsem byl zbytečně často na trestný. Na tom chci v nadcházející sezóně zapracovat.

Jak zvládáte skloubit hraní v juniorce se školou?

AS: Ve škole jsem kvůli hokeji nikdy problém neměl. Tento rok však bude jiný, protože budu maturovat. 

ML: Na Hvězdě to skloubit jde. Letos budu maturovat, tak uvidím, jestli zvládnu hokej i přípravu na maturitu a přijímačky na vysokou školu.

Na Hvězdě oba hrajete odmala - na jaké období vzpomínáte nejraději?

AS: Na Hvězdě jsem začínal ve svých čtyřech letech a nikdy jsem neměl mezi klukama žádné problémy, ba naopak byla velká sranda. Největší zábava byla v žácích na zahraničních turnajích v Německu a Švýcarsku, kde jsme například spali v protiatomových bunkrech a hráli v nich fotbálek. 

ML: Na Hvězdě hraju taky od čtyř let a nikde jinde jsem neměl tak super kolektiv. Hlavně v žácích jsme byli výborná parta. Rád vzpomínám na můj druhý rok v mladším dorostu, ale nejvíc zážitků mám právě ze žákovských kategorií.

Prozraďte sami na sebe i na toho druhého jednu pozitivní a jednu negativní hokejovou vlastnost.

AS: Z mého pohledu dobře čtu hru a dokážu využít momentu překvapení. Dříve to taky byla rychlost a výbušnost, ale na tu už spíš jen vzpomínám, byť občas se ještě objeví. Negativní u mě je, že nedávám góly. U Marka to bude jeho náladovost ve hře, která ústí v agresivitu a poté dostává vysoké tresty. 

ML: Řekl bych, že dobře vidím hru, ale bruslím hrozně pomalu. Áda moc rád spaluje šance, ale je neskutečně rychlý bruslař, když chce :-).

Máte před sebou poslední sezónu v mládežnických kategoriích - s čím do ní jdete?

AS: Samozřejmě bych byl rád kdybychom postoupili a myslím si, že je to i dosažitelný cíl. Po téhle sezoně bych si chtěl zahrát za místní univerzitní tým Engineers. 

ML: Jednoznačně s tím, že musíme postoupit. Hvězda má určitě na to konkurovat ve vyšší juniorské soutěži.

Chcete něco říct na závěr?

AS: Přeju Markovi aby letos získal kapitánské céčko a dovedl nás k postupu, protože si myslím, že je schopný vůdce.