Matěj Drtina |

Úspěšný vstup do sezóny v podání staršího dorostu

V pátek večer vstoupili úspěšně starší dorostenci Hvězdy do nového ročníku LSD výhrou 7:1 nad Mostem. Přečtěte si, co na startu ligy řekli trenéři Filip Sýkora s Matúšem Balážem.

Domácí premiéra v Lize staršího dorostu 2016/2017 skončila pro Hvězdu jasnou výhrou 7:1 nad severočeským Mostem. I přes jednoznačný výsledek to však dlouhou dobu byl vyrovnaný souboj, po 40 minutách svítil na tabuli stav 2:1. Hvězďáci ale výborně zvládli závěrečnou třetinu, kterou ovládli 5:0.

Matúš Baláž, asistent trenéra staršího dorostu, hodnotil zápas následovně: „Příprava byla dobrá, trvala hodně dlouho a kluci tak byli na ligový start opravdu natěšení. Ze začátku to ale moc vidět nebylo, začátek utkání byl hodně kostrbatý. V kabině jsme si před zápasem něco řekli, ale na ledě jsme to vůbec neplnili. Dlouho jsme se zbytečně trápili, byť jsme byli jako mančaft kvalitativně mnohem lepší. Zápas se zlomil až ve 3. třetině, kde už bylo znát, že jsme hráli na čtyři lajny, zatímco Most hrál na nějakých třináct hráčů, kterým začaly docházet síly a my jsme tak měli navrch. Ke konci utkání jsme už soupeře jasně přehrávali a zlepšila se i disciplína našeho herního systému. V našem týmu je talent, tak uvidíme, co z něho v této sezóně „vytřískáme“ “.

Hlavní kouč Filip Sýkora vytyčil pro svůj tým na startu nové sezóny následující cíle: „ Z hlediska výsledků je primárním cílem probojovat se do nadstavbové části LSD, kterou budou hrát první tři týmu po základní části soutěže. Po splnění tohoto cíle je dalším cílem porvat se o co nejlepší umístění v nadstavbě. Z hlediska výkonnostního je cílem zlepšování hráčských dovedností jednotlivých hráčů a zlepšování jejich taktických a rozhodovacích schopností. Budu rád, když se někteří z hráčů pokusí probojovat do kádru některého extraligového klubu, protože to je hlavním cílem našeho klubu - vychovávat kvalitní hráče.“