Matěj Drtina |

Hvězda oslavila 50 let od založení klubu

Neděle 1. září byla ve znamení oslav 50. výročí od založení našeho klubu. Součástí bohatého programu byly stanoviště venku i na ledě, ukázka armádního a hasičského vozu, výstava historických dresů, prodej výročních suvenýrů a exhibice mezi Old Hvězda a týmem osobností.

Za Old Hvězdu nastoupila řada pamětníků druholigových časů na Hvězdě, stejně jako někteří současní trenéři našeho klubu - Josef Reigl, Petr Polívka, Jiří David, Pavel Wurtherle či Vladimír Dohnal. Největší hvězdou v týmu osobností byl Marek Židlický, obránce s 836 starty v NHL, mistr světa z roku 2005 a majitel bronzu ze ZOH 2006 v Turíně. Židlický však nebyl jediným světovým šampiónem na Hvězdě, neboť oslav 50 let se zúčastnil také Michal Barinka, mistr světa z roku 2010 se starty v NHL v dresu Chicaga. Nechyběla ani další zajímavá jména - například extraligoví vítězové se Spartou Jaroslav Nedvěd a Zbyněk Kukačka. Utkání, které skončilo remízou 7:7, sledovalo na Hvězdě přes 200 diváků.

Velké díky patří nejen účastníkům oslav, ale také všem trenérům, hráčům i rodičům, kteří pomohli s organizací této vydařené akce - děkujeme!