Matěj Drtina |

Hvězdák Dominik Štíbr juniorským mistrem světa v inline hokeji!

Česká juniorská inline hokejová reprezentace vybojovala na World Roller Games 2019 v Barceloně zlato a Hvězda u toho měla hned trojnásobné zastoupení! Součástí vítězného týmu byl totiž obránce Dominik Štíbr a trenéři Pavel Würtherle s Petrem Polívkou.

Šest zápasů, šest výher. V základní skupině si na hokejkách českých juniorů vylámalo zuby Německo (13:0), Austrálie (11:1) i Kanada (4:3), ve čtvrtfinále Francie (3:1), v semifinále podruhé Kanada (7:1) a ve finále Spojené státy (5:2). 

Svěřenci Pavla Würtherleho, jenž na Hvězdě působí jako trenér mužů, a Petra Polívky, kouče hvězďácké přípravky, opanovali turnaj suverénním způsobem. „Pocity jsou neuvěřitelné. S klukama jsme vytvořili neskutečnou partu, táhli za jeden provaz a podporovali se. Už před začátkem turnaje nám trenéři říkali, že jsme si sem přijeli pro zlato a je super, že se to povedlo,“ hodnotí turnaj obránce a hvězďák Dominik Štíbr, jemuž jeho reprezentační premiéra nemohla vyjít lépe. 

Čeští hráči na turnaji zvládli boj nejen se svými soupeři, ale i s vysokými teplotami. „V hale bylo strašné horko, navíc jsme si nemohli nechávat výstroj v kabinách, takže po zápasech šla vždycky na sluníčko a pak jsme ji museli mít na pokojích.“ 

A jaké jsou pro hráče největší změny v inline hokeji oproti jeho ledové variantě? „Nehraje se v něm do těla, což mi sice někdy schází, ale zase se hraje 4 na 4 na menším hřišti, takže je člověk více ve hře. Inline beru jako doplněk a odreagování od ledního hokeje. O to neuvěřitelněnší je, že my, kteří to hrajeme dva měsíce v roce, jsme vyhráli nad týmy, kde to hrají celý rok,“ říká 17letý obránce Štíbr. 

Ten po letech strávených na Hvězdě možná změní své působiště. „Zkouším to na Slavii, chodil jsem tam s juniorkou na suchou, teď půjdu i na led. Pokud to ale nevyjde, rád budu pokračovat na Hvězdě,“ dodává.