Matěj Drtina |

Sedmáci zakončili sezónu ve Švýcarsku

Hráči ročníku 2006, doplněni o několik posil z ročníku 2007, zakončili koncem dubna uplynulou sezónu 2018/19 účastí na mezinárodním turnaji Swiss Mountain Hockey Cup 2019. Jak se hvězďákům na turnaji dařilo?

Za turnajem odcestovali hvězďáci do alpského střediska Leysin (přes 1 200 m. n. m.) v kantonu Vaud nedaleko Ženevského jezera. Osm zúčastněných mužstev bylo rozděleno do dvou základních skupin. Za soupeře ve skupině "A" měla Hvězda švýcarský EHC Biel, francouzský výběr Zone Sud-Est a finský Kiekko Tiikerit. Úvodní hrací den, ve kterém musel náš tým odehrát všechny tři skupinové duely, se vydařil hvězďákům skvěle. Proti Bielu nejprve remizovali 1:1, francouzský výběr porazili jasně 6:1 a finský Tiikerit přemohli těsně 2:1. Hvězda tak v základní skupině ani jednou neprohrála a obsadila v ní druhé místo o skóre za Bielem.

Druhá pozice Hvězdě zajišťovala ve vyřazovací části možnost "opravy" v případě prohry. Druhý den náš tým v boji o semifinále prohrál s americkými Seacoast Spartans 0:4. Šance na boj o medaile však stále žila, neboť v opravě čekalo Hvězdu švýcarské Lausanne. I tento zápas však bohužel pro hvězďáky skončil neúspěšně, Švýcaří vyhráli 1:2. Turnaj pak zakončili svěřenci trenéra Jiřího Katze prohrou 1:4 v utkání o 5. místo proti Bielu. 

Hvězda tak na silně obsazeném turnaji, kterého se zúčastnilo osm týmů ze sedmi zemí světa (Švýcarsko, Německo, Francie, Česko, Finsko, Rusko a USA), obsadila konečnou 6. příčku, avšak za své vystoupení se hráči rozhodně nemusí stydět. Hvězďáci za sebou mají díky účasti na tomto turnaji skvělý zážitek, cennou zkušenost i příjemné zakončení sezóny 2018/19.