Matěj Drtina |

Skvělí dorostenci vítězí v nadstavbě a jsou o krok blíž postupu do extraligy!

Díky fantastické formě si mohli svěřenci trenéra Reigla zajistit první místo v tabulce již tři kola před koncem. Z jihu Čech si dorostenci vezou 3 body, které znamenají zvládnutí druhého ze tří zásadních kroků k postupu do extraligy!

V nedělním dopoledním klání na ledě Českých Budějovic si mohli dorostenci zajistit předčasně kýženou jistotu první příčky a postup do Final Four, z něhož vzejdou dva noví extraligoví účastníci pro příští sezónu. Hvězda duel na jihu Čech rozehrála slušně a dostala se do vedení 1:3. Do konce druhé třetiny ale dokázal Motor dvoubrankové manko srovnat. Hvězďáky to však nepoložilo, v poslední dvacetiminutovce vstřelili další dva góly a zvítězili tak zaslouženě 3:5. Prvenství v nadstavbové skupině "P" a postup mezi elitní čtyřku Regionální ligy dorostu je tak jistý!

Na konci listopadu to přitom nevypadalo nijak vesele. Po sedmi kolech nadstavby, tedy úvodní čtvrtině, se tým nacházel na posledním místě tabulky s pouhými dvěma výhrami. „Začátek nadstavby neprobíhal podle našich představ. Naštěstí nás to nezlomilo, vyhráli jsme jeden dva zápasy a zjistili jsme, že to jde a můžeme porazit kohokoliv. Poté přišla série osmi výher, která nás vyšvihla do čela tabulky. Vidina postupu nás motivovala natolik, že jsme se na čele udrželi a každý zápas hráli s maximálním nasazením. Samozřejmě pár zaškobrtnutí přišlo, ale to už k hokeji patři,“ říká útočník a kapitán týmu Nicolas Štefko.

„Po nevydařeném úvodu nadstavby našel tým cestu, jak vyhrávat. Hlavními pilíři cenných vítězství byla vůle a pracovitost týmu,“ dodává hlavní trenér mužstva Josef Reigl. 

Sezóna však dorostu ještě nekončí. Příští víkend ho čekají poslední dva duely druhé fáze soutěže - v sobotu proti Slavii "B" a v neděli na domácím ledě od 12:30 proti Kolínu. Co poté? Systém soutěže RLD říká, že vítězové čtyř nadstavbových skupin ("O", "P", "R" a "S") se mají utkat dvoukolově každý s každým, přičemž nejlepší dva týmy získají právo na účast v extralize dorostu. Kromě Hvězdy má jistotu postupu do této fáze i Poruba a Karlovy Vary "B". Ve skupině "R" ještě rozhodnuto není, o první místo soupeři Jihlava "B" s Hronovem. Hronov momentálně ztrácí na Duklu šest bodů, ale má dva zápasy k dobru.

Dorostenci Hvězdy dnes potvrdili svou famózní formu, zlepšili svou bilanci od prosince na 16 výher z 19 utkání a udělali důležitý krok na cestě za extraligou. „Dáme do závěru sezóny všechno a věřím, že tu extraligu urveme," slibuje kapitán dorostu Štefko.