Matěj Drtina |

SOUHRN: Polovina ligových soutěží je za námi, hvězďácká mužstva převážně vítězí!

S koncem kalendářního roku se překlenují do své druhé poloviny jednotlivé soutěže. V dosavadní části sezóny odehrála hvězďácká mužstva od 5. třídy až po muže 114 ligových zápasů, z nichž bylo 73 vítězných!

Muži
Bilance: 8 výher – 2 prohry
Umístění v tabulce: 1. místo (v pětičlenné soutěži)

Vstup do soutěže, v letošní sezóně čítající pouze pět mužstev, se mužům povedl. V září a říjnu byl tým stoprocentní, vyhrál pět utkání v řadě, včetně těžkého duelu na ledě TNP (vítězství 2:4). V listopadu ovšem mužstvo dvakrát prohrálo - nejprve doma s TNP 3:6, když Hvězdu potkal zkrat ve druhé třetině, kdy v rozmezí čtyř minut inkasovala pět branek, poté na ledě Kobry „B“ (prohra 5:2). Zbylé tři zápasy do konce kalendářního roku, včetně toho na půdě TNP (výhra 0:4), byly pro muže opět vítězné. Hvězda se díky tomu dostala s náskokem jednoho bodu na první pozici tabulky. Do konce základní části zbývá šest kol, poté následuje play-off.

Junioři
Bilance: 13 výher – 8 proher
Umístění v tabulce: 4. místo (v osmičlenné skupině)

V září a říjnu čekal juniory tuhý boj v podobě desetikolové základní části, ze které postupovaly do nadstavby pouze první dva týmy. Junioři ovšem úvod sezóny zvládli i přes těžkou konkurenci skvěle, zvítězili v osmi z deseti kol a zaslouženě opanovali základní část. Do nadstavby vstoupili také solidně, když z prvních šesti zápasů čtyři vyhráli. Prosinec se však mužstvu vůbec nepovedl, z pěti duelů vyhrálo jediný a v tabulce kleslo na čtvrtou příčku. Nutno dodat, že až na suverénní Ústí nad Labem jsou zápasy i tabulka této skupiny opravdu vyrovnané.

Dorost
Bilance: 15 výher – 6 proher
Umístění v tabulce: 3. místo (v osmičlenné skupině)

Podobně jako juniory i dorostenci zažili ostrý start do sezóny, ve kterém se prali o postupové pozice zajišťující postup do nadstavby. Tento boj zvládl dorost parádně, z deseti kol prohrál i přes náročnou skupinu jediný a postoupil do nadstavby s přehledem z prvního místa. Po nevydařeném vstupu do nadstavby (čtyři porážky po pěti kolech) se tým zvedl, herně i výsledkově se mu začalo dařit, získal skalp prvního i druhého celku soutěže, v prosinci vytěžil ze čtyř duelů plný počet bodů a ze spodní části (opět velice vyrovnané) tabulky se posunul na třetí příčku.

8. třída
Bilance: 10 výher – 4 prohry
Umístění v tabulce: 3. místo (v sedmičlenné skupině)

Osmáci vstoupili do sedmičlenné soutěže skvěle, neboť v prvním kole zvítězili na ledě favorizované Slavie 2:3 a zaznamenali sérii pěti výher v řadě. Tu přerušily domácí prohry se Spartou (4:6) a Slavií (2:5). Poté následovala druhá vítězná šňůra, tentokrát čítající čtyři zápasy. V prosinci však kromě výhry nad Letňanami utrpěli osmáci prohru na Spartě (10:2) i Slavii (8:5) a patří jim tak třetí pozice.

7. třída
Bilance: 7 výher – 3 remízy - 7 prohry
Umístění v tabulce: 7. místo (v dvanáctičlenné skupině)

Nový systém soutěže si vyzkoušeli sedmáci, když začínali sezónu desetikolovou úvodní částí, z níž pak postoupila první tři mužstva do nadstavby, zbylá tři šla hrát skupinu o umístění (postupovalo se na základě bodového součtu společně s 5. třídou). Úvodní část, stejně jako začátek nadstavby se sedmákům vydařil - ze dvanácti zápasů prohráli pouze třikrát a předvedli řadu povedených výkonů. V prosinci však mužstvo pocítilo sílu soupeřů v této skupině a na výhru čeká již pět zápasů v řadě.

6. třída
Bilance: 9 výher – 5 proher
Umístění v tabulce: 3. místo (v sedmičlenné skupině)

Zápasy šesťáků v dosavadní části ligy bychom mohli stručně shrnout větou – prohry se Spartou i Slavií, suverénní výhry nad Letňanami, Kobrou, Rytíři Kladno i PZ Kladno. Dvakrát sehrála 6. třída se Spartou (domácí prohra 3:5) a Slavií (venkovní prohra 8:6) opravdu vyrovnaná utkání, na vítězství proti pražským „S“ však stále čeká.

5. třída
Bilance: 11 výher – 2 remízy - 4 prohry
Umístění v tabulce: 4. místo (v dvanáctičlenné skupině)

Přestože nastupuje 5. třída (podobně jako 7. třída) mnohdy proti o rok starším soupeřům, daří se jí zatím skvěle. Společně se sedmáky díky povedeným výkonům i výsledkům postoupila do nadstavby, ve které si dobrou formu udržuje. Z devíti posledních duelů zvítězila hned sedmkrát a získala i skalp Sparty díky vítězství 7:12 na jejím ledě. Vedle toho si užili páťáci koncem října povedený hokejový trip do dánského Herningu (více zde).