Matěj Drtina |

Ostravské hokejové hry 2016

Přinášíme Vám reportáž a hodnocení trenéra Josefa Zajíce z působení 6. třídy Hvězdy na turnaji Ostravské hokejové hry 2016.

6. třída se minulý pátek vydala vlakem přes celou republiku do vzdálené Ostravy, aby se zúčastnila II. ročníku mezinárodního hokejového turnaje OHH 2016. Tento turnaj měl být vyvrcholením dosud úspěšné přípravy této třídy (4 výhry, 1 remíza, 1 prohra) a zároveň zkouškou před zářijovým startem žákovské ligy. Dvoudenní turnaj byl rozdělen do tří skupin po čtyřech týmech. V sobotu 27.8. se konala fáze skupinových bojů a v neděli zápasy o umístění.

V základní skupině šesťáci Hvězdy nejprve prohráli 2:7 se silným Hradcem Králové, jenž nakonec celý turnaj ovládl. Následné dva skupinové souboje s Vítkovicemi (bílá) a rakouskou Vienna Tigers byly podstatně vyrovnanější, oba ovšem měly hořkou příchuť porážky pro naše mužstvo po výsledcích 2:3 a 1:2. Tím, že hvězďáci obsadili v této silné skupině poslední místo, tak se dostali v neděli do Kopřivnice, kde se hrála skupina o 9.-12. místo. Tam si kluci značně spravili náladu díky 3 výhrám ze 3 zápasů – Nový Jičín porazili vysoko 13:2, slovenskou Považskou Bystrici 8:6 a úspěšně zvládli i odvetu s Viennou Tigers, kterou zdolali 3:2 po samostatných nájezdech. Z Ostravských hokejových her se tedy naše mužstvo vracelo do Prahy se třemi výhrami a třemi porážkami a konečným 9. místem na velice kvalitním turnaji.

Josef Zajíc, hlavní trenér 6. třídy Hvězdy, hodnotil OHH 2016 následovně: „Páteční cesta vlakem do Ostravy byla pro kluky, které se nám podařilo uhlídat, velikým zážitkem. Náš tým má na ledě svoji kvalitu a výkon byl dobrý. Ve skupině jsme dvakrát těsně prohráli o gól a jen Hradec nám nahnal hrůzu. Turnaj má pro nás fantastický význam, upevnila se na něm týmová hierarchie a ze sportovního hlediska taky výborný, protože se hráči dostali do určité zátěže. Hráli proti kvalitním celkům, prožili těžké zápasy a vysílení v nich, ale opravdu bojovali a zjistili, že to může i trochu bolet. Děti byly fantastický, organizace turnaje v jejímž čele stál David Moravec bezvadná. Děkuji rodičům za podporu a za to, že nebyli proti tomu, že jsme děti půjčovali Považské Bystrici, která měla nedostatek hráčů. Můj veliký dík patří také mému kolegovi Milanu Zachariášovi, který naši účast na turnaji a vše kolem ní organizoval, měl toho až nad hlavu, ale nakonec jsme vrátili všechny děti ve zdraví domů."