Matěj Drtina |

FOTOREPORT: 5. třída na hokejovém turné v dánském Herningu

Ve čtvrtek 25. října v noci odcestovala 5. třída na čtyřdenní hokejové turné do dánského Herningu. Ve fotoreportu naleznete díky našemu zpravodaji - vedoucímu třídy Petru Solničkovi - průběžně aktualizované informace o programu, výsledky zápasů i snímky z dánského tripu.

Ačkoliv má Herning, nacházející se na Jutském poloostrově (tedy pevninské části země), pouze 50 tisíc obyvatel, tak je znám jako nejhokejovější město Dánska. Svědčí o tom i fakt, že se zde konalo Mistrovství světa v ledním hokeji 2018 a místní tým Herning Blue Fox je 16 tituly historicky nejúspěšnějším hokejovým klubem tamní nejvyšší soutěže.


Den 1. - Pátek 26. října

Po celonoční 1000 kilometrů dlouhé cestě autobusem přijíždí v ranních hodinách tým do Herningu. Po krátkém odpočinku ho krátce po poledni čeká zhruba hodinový trénink, aby se seznámil se zdejším ledem. V 16 hodin máme na plánu první utkání proti místnímu klubu Herning Blue Fox. Vyrovnaný zápas končí smírně 4:4, zítra nás čeká odveta.


Den 2. - Sobota 27. října

Po vydatné snídani jsme nelenili a šli potrénovat ven k jezeru. Dopoledne nás čeká fotbálek a další míčové hry v hale. Po obědě je naplánovaná procházka městem a v 16:15 vypukne odveta proti Herning Blue Fox (hraná již na plnohodnotných 3 x 20 minut). Po večeři uzavřeme den společenskými hrami.


Den 3. - Neděle 28. října

Hvězďáci ve volném čase navštívili dánský Legoland v Billundu a náramně se bavili :-)


Den 4. - Pondělí 29. října

Dětí (včetně realizačního týmu :-) se ráno proběhly kolem jezera. Po snídani už následuje balení, závěrečné focení, odjezd a tisícikilometrová cesta zpět do Prahy.