Matěj Drtina |

Dorostenci i junioři úvod sezóny zvládli skvěle a postupují do nadstavby!

Šest týmů, deset kol a dva postupující. Dorostenci i junioři měli před sebou nelehký úkol v podobě postupu do nadstavby. Zvládli ho však bravurně a mohou se tak zaslouženě těšit na souboje s kvalitními soupeři i živit naděje na postup do extraligy.

Věděli jsme, že nejtěžšími soupeři budou Letňany a Slavia "B", což se i potvrdilo. Prvních pět zápasů zvládli kluci výborně, poté však přišla komplikace v podobě prohry v Letňanech. Vyrovnanost tabulky byla velkým motivačním prvkem do dalších tréninků i zápasů,“ hodnotí hlavní trenér dorostu Josef Reigl vystoupení svých svěřenců v základní části. V té se dorostenci utkali s Letňanami, Zbraslaví, Velkými Popovicemi, Slavií „B“ a Černošicemi a jedinou porážku (6:2) zaznamenali ve zmíněném duelu v Letňanech. 

Jistotu postupu vybojoval dorost v předposledním kole tento pátek po skvělém výkonu a vítězství 2:1 nad Slavií "B". „Výkony hráčů a celého týmu mají vzestupnou tendenci. Těšíme se na nadstavbovou část, kdy budeme mít možnost se porovnat s kvalitními soupeři,“ dodává trenér Reigl.

AKTUALIZACE: Dorostenci se v nadstavbě utkají s Benátkami, Mladou Boleslaví "B", Slavií "B", Kolínem, Letňanami, Táborem "B" a Českými Budějovicemi "B".

Ještě o něco nabitější skupinu měli junioři, kde se o postup rvaly hned čtyři týmy – Hvězda, Kralupy, PZ Kladno a Letňany. „Měli jsme opravdu těžkou skupinu, čekalo nás hodně těžkých zápasů s kvalitními soupeři. Každý zápas, každý gól mohl rozhodnout celou sezónu. Situaci jsme si udělali ještě těžší, když jsme hned první kolo prohráli v Kralupech. Velice důležité pro nás ale bylo, že jsme se z toho rychle oklepali a šli jsme do dalších zápasů s pokorou a respektem. Následující utkání, včetně těch s největšími soupeři, jsme dokázali vyhrát, navíc s velice příznivým skóre,“ vidí úspěšné tažení juniorů základní skupinou jejich hlavní trenér Lukáš Nedvěd. 

Po zmíněné úvodní porážce v Kralupech junioři vyhráli sedmkrát v řadě s celkovým skóre 55:11 (!) a postup do nadstavby tak mohli slavit již dvě kola před koncem základní části. Boj však ani pro juniory zdaleka nekončí, což dokazují slova Lukáše Nedvěda: „Do další části soutěže jdeme s jasným cílem – poprat se o první místo nadstavby a bojovat o postup do extraligy.“

AKTUALIZACE: Junioři se v nadstavbě utkají s Karlovými Vary "B", Klatovami, Kralupami, Kobrou, Kadaní, Litoměřicemi a Ústím nad Labem.