Matěj Drtina |

Medaile na Challenge Cupu! Šesťáci mají stříbro, osmáci vybojovali bronz

Od 7. do 11. srpna se v Praze konal již 27. ročník tradičního mezinárodního mládežnického turnaje Czech Hockey Challenge Cup. Náš klub na něm měl pětinásobné zastoupení, přičemž hned dva týmy zaznamenaly medailový úspěch.

Ročníku 2007 se nepovedlo obhájit zlato z loňského Challenge Cupu, přesto dosáhl na povedený výsledek. Svou pětičlennou skupinu suverénně ovládl se stoprocentní úspěšností a skóre 35:6 a postoupil tak do boje o zlato. V něm však hvězďáci podlehli Spartaku Žebrák a z turnaje si odnesli stříbro. „Kluci šli do turnaje po dvou trénincích na ledě, takže měli trochu pomalejší rozjezd. I tak hráli parádně, ve skupině neztratili ani bod a každým zápasem se zlepšovali. Ve finále bohužel přišla těsná prohra, ale i tak je to dobrý úspěch na začátek sezóny,“ hodnotí vystoupení svých svěřenců trenér Jan Mikš. 

Vybojovat cenný kov se podařilo také osmákům. Ti ve své čtyřčlenné skupině dominovali - ze tří zápasů si připsali plný počet bodů a skóre 29:6. V semifinále ovšem nestačili hráči ročníku 2005 na švédského soupeře, podlehli mu 1:7 a čekal je tak „pouze“ souboj o bronz s americkým Pro Ambitions. Ten hvězďáci na svém domácím ledě s přehledem ovládli, zámořského soupeře porazili 6:2 a mohou se tak radovat ze třetího místa. „Doplatili jsme na lehkou skupinu, protože Švédi, na které jsme narazili v semifinále, byli oproti nám hodně „nalítaní“. Zápas o bronz jsme pak měli od začátku do konce pod kontrolou,“ říká kouč osmáků Jan Mikš.

Ročník 2008, tedy náš nejmladší zástupce na turnaji, zvítězil v pěti odehraných zápasech dvakrát a obsadil tak mezi šesticí účastníků čtvrté místo. Sedmáci (ročník 2006) zaznamenali též bilanci 2 výher a 3 proher a umístili se na konečné 6. příčce z 10. Nejméně se dařilo dorostu v kategorii 2003, neboť ve své skupině obsadil díky jediné remíze 2:2 se Švédy poslední příčku. Přesto zakončili dorostenci turnaj vítězně, neboť v souboji o 9. příčku porazili lotyšskou Jurmalu 3:2.

Czech Hockey Challenge Cup 2018 je minulostí. Hvězďáci se díky jeho nabitému programu dostali do tempa, postupně se sehrávají a navíc změřili síly se zahraničními soupeři. Svůj primární účel tedy tento mezinárodní turnaj splnil, pro ročník 2007 a 2005 má navíc medailovou příchuť. Příprava na vypuknutí soutěžních zápasů je v plném proudu!

Kompletní turnajové výsledky zde.