Matěj Drtina |

Generální manažer klubu Grim o nadcházející sezóně, cílech, změnách i klubismu

S novou sezónou přichází i řada změn - v realizačních týmech, struktuře klubu, systému mládežnických soutěží, ambicích týmu mužů i rekonstrukcích na našem stadionu. Cíl však zůstává neměnný - dále posouvat výkonnost hráčů. O tom všem hovořil generální manažer klubu a manažer mládeže Michael Grim.

O minulé sezóně

Uplynulá sezóna byla z pohledu sportovního dobrá, ale nebyla bohužel výjimečná v tom smyslu, že jsme se neprobojovali do dorostenecké extraligy. Na výkony a výsledky z minulé sezóny bychom letos chtěli navázat, zlepšit je a i nadále v žákovských kategoriích konkurovat extraligovým týmům.

O realizačních týmech

S příchodem nové sezóny jsme udělali pár změn v trenérských řadách i v klubové struktuře. Po osmi letech se na Hvězdu z norského Lillehammeru vrací Josef Reigl, jenž bude zastávat pozici šéftrenéra, sekretáře a hlavního trenéra dorostu a 6. třídy. Realizační tým posílil také Jiří Katz, který trénuje mládež dlouhodobě, poslední tři sezóny působil na Spartě a bude hlavním trenérem 7. třídy a asistentem u juniorů a 5. třídy. Je navíc potěšitelné, že ostatní trenéři se vzdělávají a zvyšují si trenérské licence. Věřím, že tyto změny budou kladně hodnoceny a ještě navýší konkurenceschopnost našich týmů.

O úpravách na stadionu

Vedle sportovních a organizačních úprav plánujeme progresivní změny i na našem hokejovém stánku. Od 1. června začne výměna mantinelů včetně plexiskel a sítí. Bude to velký rozsah prací ve vnitřních prostorách haly, a tak doufám, že vše proběhne jak má, protože 16. července by již měla být připravena ledová plocha na novou sezónu. Další velkou změnou je rekonstrukce posilovny, do které investujeme též nemalé finanční prostředky a měla by sloužit moderním trendům pro rozvoj silových schopností hráčů zejména dorostu a juniorů. Dále také upravíme dvě šatny pro trenéry a chceme připravit tartanový povrch v hale pro rozcvičení hráčů. 

Pozitivní také je, že se dotáhla do konce výstavba venkovního hřiště, které je dle prvních ohlasů hodnoceno maximálně pozitivně a věřím, že se bude využívat v co největší míře. Na jaře jsme také po "americkém" vzoru nainstalovali teplomety na tribuny pro diváky. 

O změně systému soutěží

Změny systému dorosteneckých a juniorských soutěží se samozřejmě dotkly i našeho klubu. Musíme se jim přizpůsobit, byť je tedy osobně považuji za trochu nešťastné řešení. Nejvíce se dotknou ročníku 1999, který se musí začlenit do mužské kategorie, což bude nějakou dobu trvat, na druhou stranu nám to může zvýšit v mužích konkurenci.

O kategorii mužů

Oproti loňské sezóně, kdy jsme měli v krajském přeboru dva týmy, jsme se letos rozhodli mít pouze jedno mužstvo. Tento krok by měl vytvořit větší konkurenci v týmu a zvýšit i jeho ambicióznost. Prvořadým cílem mužů Hvězdy v nadcházející sezóně je vyhrát Pražský přebor a následně případně bojovat v kvalifikaci o 2. ligu. 

O juniorech

Struktura soutěže ještě není definitivní vzhledem k tomu, že se nacházíme teprve na začátku přípravného období. Nicméně cílem je hrát na co nejvyšších příčkách a připravit hráče pro případné působení v extraligových klubech. V tříročníkové juniorské kategorii, která de facto naváže na loňský starší dorost, bude velký přetlak hráčů. Zvlášť ročník 2002 bude mít těžké se prosadit. Navíc bylo vytvořeno omezení, že do zápasu může místo 20 hráčů do pole nastoupit pouze 18, čímž by se měl dle svazu vytvořit tlak na kvalitu. Těm, kterým se v nadcházející sezóně nepovede na Hvězdě prosadit, se budeme snažit nabídnout hostování a možnost hraní v jiných klubech. V budoucnu je totiž budeme určitě potřebovat.

O dorostu 

U dorostu, který bude trénovat Josef Reigl, jsou ambice postoupit do extraligy dlouhodobě a nejinak tomu bude letos, byť to bude obzvlášť těžké. Věřím, že se mužstvo připraví na sezónu co nejlépe a bude bojovat o co nejvyšší umístění. 

O náboru

V loňské sezóně přišlo na Hvězdu spoustu nových a zapálených dětí. Podíl na tom mají i náborové akce Pojď hrát hokej, kterých se na Hvězdě letos zúčastnilo kolem 60 dětí. Tyto nově příchozí děti se zapracovávají velice dobře, o čemž svědčí fakt, že od přípravky do 4. třídy máme plné stavy.

O klubismu

Jsem moc rád, že na Hvězdě máme kvalitní hokejisty, a je vidět, že hráče umíme v mládežnických kategoriích připravit stejně kvalitně jako ve zvučných extraligových týmech. Například na letošním mistrovství republiky 8. tříd, mladšího i staršího dorostu nastoupilo hned 13 hráčů, kteří začínali v našem klubu nebo jím prošli. Přál bych si, aby naši hráči měli klubové srdíčko, nezapomínali na to, jak se o ně náš klub stará a uměli se k Hvězdě přihlásit.

Závěrem

Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se podílejí na úspěšném chodu Hvězdy - zejména rodičům, kteří své děti v hokeji podporují a vodí je na tréninky i zápasy. Dále také vedoucím, kteří pomáhají jednotlivým třídám. V neposlední řadě také všem osobám i institucím, kteří klub podporují finančně či materiálně.