Matěj Drtina |

Oba týmy mužů obsadily v soutěži medailové pozice, k titulu však měly daleko

Letošní ročník Krajského přeboru Prahy mužů je za námi. Hvězdu letos poprvé v historii zastupovala dvě mužstva – áčko a béčko. Přestože se oba týmy umístily na medailových místech, tak k té nejvyšší však měly, bohužel, daleko.

Muži začali sezónu na ledě v půlce srpna. Hvězda "A" byla vedle nováčka soutěže TNP Praha (které se transformovalo z loňských mužů Letců Letňany) spolufavoritem na prvenství. V přípravě zůstalo áčko neporaženo, když dokázalo zdolat dvakrát Rakovník a jednou univerzitní Engineers Prague. V průběhu sezóny však tým nedokázal ani jednou porazit TNP, které si od začátku šlo za titulem pražského přeborníka. Další ztráty bodů v podobě remízy s Kobrou "B" a prohry s Hvězdou "B" zapříčinily, že již v lednu bylo o vítězi soutěže jasno. Hvězda "A" tak za sebou nechala soutěžní bilanci 20 zápasů – 14 výher – 1 remíza – 5 proher a se ziskem 29 bodů a ztrátou 9 bodů na vítěze se umístila na stříbrné pozici.

Hlavní trenér mužstva Daniel Fuks hodnotil sezónu svých svěřenců následovně: „Celkově hodnotím sezónu jako neúspěšnou. Naším cílem bylo v soutěži zvítězit nebo alespoň potrápit favorita z TNP. Ani jedno se nám nepovedlo, a proto nemůžeme být spokojeni. Nicméně pevně věřím, že se poučíme z chyb, které nás letos stály první místo a budeme v následujícím ročníku silnějším týmem“.

Nad výkony Hvězdy "B" visel zpočátku otazník. Mužstvo se skládalo zejména z mladších hráčů, jelikož bylo vytvořeno jako reakce na zrušení kategorie juniorů a jejich ligy. Přestože soutěžní debut béčka vítězný nebyl, neboť v hvězďáckém derby zvítězila 4:1 Hvězda "A", tak jeho výsledky v úvodních kolech naznačily, že mužstvo určitě konkurenceschopné je. Dosvědčují to skalpy TNP Praha i Hvězdy "A", stejně jako fakt, že až do závěru sezóny bojovalo béčko s áčkem o stříbrnou pozici. Nakonec bilance 20 zápasů – 12 výher – 1 remíza – 7 proher a zisk 25 bodů znamená v premiérové sezóně Hvězdy "B" umístění na bronzovém místě.

Filip Sýkora, hlavní kouč týmu, hodnotí sezónu následovně: „Třetí místo nelze považovat za úspěch, ale zároveň to není vysloveně zklamání. Odehráli jsme v sezóně několik velice dobrých zápasů, jako například poslední zápas proti áčku, který jsme vyhráli, či vítězství nad TNP, které jsme jako jediný tým dokázali porazit. Zároveň se nám ale některé zápasy vysloveně nepovedly (debakl 0:9 s áčkem či prohra s poslední Zbraslaví). Hlavním mým cílem bylo, aby kluky bavilo trénovat a v týmu panovala dobrá nálada. Doufám, že se mi to povedlo. Závěrem bych rád popřál klukům mnoho nejen sportovních úspěchů.“

Co se týče statistik, v kanadském bodování soutěže, jež ovládl Jan Mišner z TNP se 43 body (28+15), se umístil na 4. místě Jan Klečka z Hvězdy "B" se ziskem 32 bodů (13+19), na 6. místě Adam Kotrba z Hvězdy "A" s 31 body (14+17) a na 7. pozici jeho spoluhráč Ladislav Malý s 30 body (24+6), jenž se stal zároveň nejproduktivnějším obráncem soutěže. V tabulce „slušnosti“ se umístila Hvězda "A" na 2. místě s 375 trestnými minutami, následována Hvězdou "B" s 378 trestnými minutami, přičemž suverénně nejtrestanějším mužstvem byla Kobra "B" (464 TM).

Čekání na titul, který se podařilo našemu klubu vyhrát naposledy v sezóně 2013/14, tak nadále pokračuje. Věříme, že v příští sezóně budou obě mužstva ještě silnější a Hvězda se konečně dočká!