Matěj Drtina |

Čtvrtý Týden hokeje je úspěšně za námi

Přes 40 účastníků zavítalo v neděli 28. ledna na ZS Hvězda na náborovou akci Pojď hrát hokej. Akce se i tentokrát povedla, byla přínosem jak pro rodiče, tak zejména pro děti, které si hokejové odpoledne skvěle užily.

První děti přicházely se svými rodiči na náš vokovický zimní stadion s více než půlhodinovým předstihem. Po obdržení dresu a sběratelských kartiček národního mužstva a dalších maličkostí, které jim hned zpočátku udělaly radost, se navíc stihly seznámit se všemi potřebnými informacemi ohledně ledního hokeje i našeho klubu. 

Program historicky čtvrtého Týdne hokeje na ledě začal v 15:15 a plynulý průběh na něm zajišťovalo 7 trenérů (včetně zastoupení z dívčího hokeje). Kluziště bylo rozděleno do tří částí. V první z nich se konal ukázkový zápas minihokeje, který sehráli hvězďáci z 1. třídy. V největší části, té prostřední, se trenéři věnovali nově příchozím dětem. Těch na náš stadion za účelem seznámit se s ledním hokejem, zkusit si bruslení i jiné hokejové dovednosti a zažít trochu zábavy zavítalo skvělých 41, z toho 35 chlapců a 6 dívek. Nejmladšímu účastníkovi byly 3 roky, nejstaršímu 9 let. Největší zastoupení měl u účastníků akce ročník 2012 (6 chlapců a 1 dívka), 2013 (9 chlapců a 1 dívka) a 2014 (7 chlapců a 2 dívky).  Některé nově příchozí děti patřily do skupiny úplných začátečníků, tedy tzv. hrazdičkářů, některé už naopak zvládaly bruslit samostatně bez pomoci trenérů. V poslední části kluziště se pak konal ukázkový trénink hráčů přípravky a 1. třídy našeho klubu. 

U informačního stolku ve vestibulu hokejové haly každého nově příchozího malého uchazeče přivítali manažer klubu Michael Grim a zkušený trenér a metodik Zdeněk Pavliš, kteří rodičům prezentovali strukturu a filozofii klubu a též odpovídali na veškeré dotazy z řad rodičů. 

Věříme, že náborová akce na našem zimním stadionu opět zaujala a byla přínosem jak pro rodiče, tak především pro příchozí děti. Těšíme se brzy na Hvězdě opět na viděnou!