Matěj Drtina |

Trenér staršího dorostu Nedvěd: Tým táhne za jeden provaz a jde si za svým cílem

Starší dorostenci Hvězdy jsou ve formě, zvládají náročné zápasy nadstavby o extraligu a po 8 z 22 kol jsou tak díky tomu na vedoucí pozici. Hlavní trenér Lukáš Nedvěd říká: „S výkony jsem spokojen, na tabulku však nekoukáme a snažíme se vyhrát každý zápas.“

Jak hodnotíte dosavadní průběh nadstavby a výkony v ní?

V nadstavbě se nám zatím daří. Je to trošku jiné než v základní skupině, každý zápas je vyrovnaný. Například v minulém kole podlehl druhý tým tabulky předposlednímu, takže každý tým může porazit kohokoliv. S výkony hráčů jsem spokojen, makají a posunujeme se krůček po krůčku k našemu cíli.

Nehrají hráči pod větším tlakem kvůli faktu, že jste po 8 z 22 kol nadstavby na vedoucí pozici?

Myslím, že poprvé pod tlakem jsme hráli v Sokolově (proti Karlovým Varům „B“), kde jsme se za stavu 0:0 po druhé třetině domluvili, že pokud vyhrajeme, zastavíme se po cestě zpět na večeři, pokud ne, tak se najím jen já. Nakonec jsme vyhráli 1:0, takže se navečeřeli i hráči... Tlak nepociťujeme, užíváme si to, snažíme se vyhrát každý zápas a nekoukáme na tabulku.

Doteď jste působil zejména u žáků, nyní jste se stal poprvé ve Vaší trenérské kariéře hlavním koučem dorostenců. Jak velká změna to je a užíváte si tuto roli?

Tým staršího dorostu momentálně tvoří hráči ročníku 1999-2001 a až na výjimky jsem většinu kluků trénoval i v žákovských kategoriích, některé znám již od druhé třídy. Žádnou změnu nevnímám, naprosto si to užívám a jsem moc rád, že jsem mohl tuto sezónu být u této kategorie nejprve jako asistent Karla Najmana a nyní jako hlavní trenér.

Jaké je vůbec složení týmu?

Momentálně máme k dispozici 17 hráčů a 2 brankáře. Máme 5 hráčů ročníku 1999, 7 hráčů 2001, 6 hráčů 2000 a jednu hráčku ročníku 1998. Tým je složen, až na výjimky, z hráčů, kteří si prošli žákovskými kategoriemi na Hvězdě. I díky tomu si myslím, že se nám povedlo vytvořit dobrou partu, která táhne za jeden provaz.

V čem spočívá síla mužstva?

Naší předností je, že tým tvoří 17 vyrovnaných hráčů a 2 dobří brankáři. V každém zápase to jde někomu lépe a někomu hůř, ale každý hráč má své přednosti a těmi přispívá k výkonu celého mužstva. 

Držíme palce starším dorostencům v dalších zápasech nadstavbového klání!