Matěj Drtina |

Skvěle! Béčko přejelo lídra TNP Praha, po polovině soutěže drží krok s nejlepšími

Na začátku sezóny visel nad nově vytvořeným týmem mužů "B" otazník. Béčko překvapilo, a to pozitivně. Po polovině soutěže je v kontaktu s čelem tabulky a o víkendu dokonce porazil lídra soutěže TNP 8:3!

Po zrušení Ligy juniorů se na Hvězdě zrodilo v létě tohoto roku nové mužstvo – muži "B" - hrající v sezóně 2017/18, stejně jako muži "A", Krajský přebor Prahy mužů. Jeho kostru tvoří právě hráči z loňského úspěšného kádru juniorů, věkový průměr je pouhých 22 let. Po třech přípravných duelech, z nichž byly dva vítězné, čekal béčko koncem září ostrý vstup do ligy – derby s Hvězdou "A". Šlo o vyhecovaný zápas, nováček soutěže však svou premiéru výsledkově nezvládl a prohrál 1:4.

Ani odveta s áčkem se týmu nevydařila, ba naopak, krutá prohra 0:9 z konce října s Hvězdou "A" je jedinou kaňkou na dosavadním působení Hvězdy "B" v soutěži. „Začátek sezóny pro nás byl hořký, derby s áčkem jsme mohli a měli zvládnout lépe. Nicméně je důležité, že neztrácíme žádné body proti slabším soupeřům. Dostáváme docela dost gólů, v obraně někdy trochu hoříme, ale na druhou stranu hodně gólů dáváme,“ hodnotí dosavadní působení týmu v KPPM jeho nejproduktivnější hráč Benjamin Velas, jenž během 10 zápasů nasbíral 19 bodů (5+14) a je druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

V listopadu Hvězda "B" neztratila ani bod a uplynulý týden pro ni byl opravdu veleúspěšný. Nejprve vítězství 11:7 nad poslední Zbraslaví, následně čtvrteční demolice souseda v tabulce Kobry "B" 10:0 a v sobotu překvapivá výhra nad vedoucím a dosud neporaženým TNP Praha 8:3! 

„Byl to z naší strany zatím nejlepší zápas. Zvládli jsme začátek, po 9 minutách jsme vedli už 4:0. Hráči TNP tím byli dost zaskočení a frustrovaní, nevěděli, co s tím dělat. První třetinu jsme nakonec vyhráli 6:2. Na jejich snižující branku z úvodu 2. třetiny jsme brzy odpověděli, diktovali tempo hry, k ničemu je nepustili a výsledek si pohlídali až do konce. Bylo hrozně důležité tenhle zápas vyhrát, abychom zůstali v kontaktu s čelem tabulky,“ hodnotil víkendové povedené utkání Velas. Béčko tak po polovině soutěže, tedy 10 kolech, má na kontě 14 bodů za 7 výher a 3 prohry, přičemž na druhou Hvězdu "A" ztrácí jediný bod a na lídra TNP body čtyři.

Nelze také opomenout, že v polovině října zažilo mužstvo změnu trenéra. Karla Najmana, jenž se vydal za angažmá do daleké Číny, nahradil do té doby asistent Filip Sýkora společně s Vratislavem Bayerem. „Parta mezi kluky je super, doufám, že i vztah k nám trenérům je kladný (smích). Výsledkově se nám poslední dobou daří, výhra nad TNP Praha je parádní, naopak debakl s áčkem v derby je velkou kaňkou na našem společném výkonu. Snažím se zápasové vytížení přenést na všechny hráče týmu, v posledních zápasech jsem proto volil hru na čtyři pětky. Snažím se připravovat tréninky zábavné i hokejově prospěšné. V další práci se budeme soustředit hlavně na propracování obranné hry, případně přesilových hrách, ale hlavní je pro mě radost kluků i nás trenérů ze hry," hodnotí trenér Filip Sýkora.

Již následující víkend, v sobotu 2. prosince od 18:30, se na našem stadionu utká Hvězda "A" s Hvězdou "B" v souboji o druhé místo v tabulce a zejména udržení kroku s vedoucím TNP Praha. „Áčko musíme porazit, což, pokud budeme hrát jako proti TNP, by se nám mohlo povést,“ vidí šance béčka Benjamin Velas.

Přijďte se v sobotu podívat na hvězďácké derby!