Matěj Drtina |

Czech Hockey Challenge Cup 2016 skončil

Jubilejní 25. ročník mezinárodního mládežnického hokejového turnaje Czech Hockey Challenge Cup skončil. Trojnásobné zastoupení v něm měla i HC Hvězda Praha. O tom, jak si hvězďáci na turnaji vedli, se můžete dočíst v následujících řádcích.

Turnaj byl určen pro hráče ročníků 2001/02, 2003, 2004, 2005, 2006 a dívky bez věkového omezení. Přihlásilo se do něj celkem 42 týmů z celého hokejového světa – Kanady, USA, Ruska, Rakouska, Německa, Švédska, Polska, Slovinska, Lotyšska, Slovenska a České republiky. Hvězda měla letos trojnásobné zastoupení, a to ve třech nejstarších kategoriích, tedy U15, U14 a U13.

V nejstarší kategorii turnaje, která byla určena pro ročník 2001/02, čekal Hvězdu v prvním skupinovém zápase zvučný soupeř Slovan Bratislava. Hvězďáci v tomto utkání podlehli slovenskému mužstvu 0-3, ale chuť si spravili další den výhrou 8-3 nad německým Mannheimem. V závěrečném skupinovém duelu potkala Hvězda americké mužstvo 79ers, se kterým v polovině zápasu prohrávala už 0-5. Druhou polovinu zápasu ale suverénně ovládlo naše mužstvo, během osmnácti minut vstřelilo čtyři góly i díky hattricku Slavaty, ale na výhru to bohužel nestačilo. Z výhry 5-4 se radovali Američané a Hvězda ztratila šanci na medailové umístění. Následující den odehrála s rakouským Grazem vyrovnané utkání, které skončilo vítězstvím hvězďáků 2-1. Závěrečný zápas o 5. místo naši mladší dorostenci prohráli 2-4 s Košicemi a obsadili tak šestou příčku v silné konkurenci osmi týmů. Vítězem této kategorie se stal Slovan Bratislava.

8. třída Hvězdy, tedy hráči ročníku 2003, začali turnaj výhrou 5-3 nad Graz 99ers. Následující tři utkání ale skončila prohrou – s Kobrou 2-5, s Mannheimem 1-5 a se švédským Westcoast 0-5. To znamenalo závěrečné utkání o 7. místo opět s rakouským Grazem, které mělo po výsledku 6-4 stejného vítěze jako v jejich předchozím střetnutí – pražskou Hvězdu, která skončila na předposlední sedmé příčce, když z prvenství se radovalo německé mužstvo Gator Armor Select.

Nejmladším hvězďáckým týmem na turnaji byla 7. třída – ročník 2004, která ho zahájila prohrou 2-5 s českým výběrem Challenger Hockey Select. Následovala hokejová přestřelka s Apex Hockey Select, ze které Hvězda vyšla vítězně se skórem 11-6. Poté ale přišly tři prohry, nejprve 1-8 s lotyšským OZO Stars, poté 5-8 s kanadskými Cowboys a nakonec krutá porážka 1-11 s celkovým vítězem této kategorie Crazy Hockey. 7. třída Hvězdy tedy obsadila konečné páté místo.

Týmům Hvězdy se na letošním Czech Hockey Challenge Cupu výsledkově příliš nedařilo, ale důležité je připomenout, že se jednalo o první zápasy v sezóně a konkurence byla opravdu silná. A především, účelem přípravy, jejíž je tento turnaj součástí, je dobře se připravit na nadcházející sezónu, což se povedlo.